PVC PENCERE NEDİR ? FAYDALARI NELERDİR ?

Geri dön
PVC PENCERE ZARARLI MI ? FAYDALARI NELERDİR ?

Plastikleştirilmemiş Polivinil Klorür olarak da bilinen PVC, yeni binalarda çift cam takarken veya eski tek camlı pencerelerin yerine çoğunlukla pencere çerçeveleri ve eşikler için boyalı ahşabın yerine kullanılan az bakım gerektiren bir yapı malzemesidir. Ön pano ve dış cephe kaplaması veya hava tahliyesi dahil olmak üzere birçok başka kullanıma sahiptir. Aynı malzeme, atık boruları, drenaj boruları, oluk açma ve iniş boruları için kullanılan sıhhi tesisat ve drenaj için dökme demir kullanımının neredeyse tamamen yerini almıştır. Bu ürünler genellikle ev geliştirme endüstrisinde toplu olarak "Çatı Hattı" olarak anılır.


Bilmekte fayda olan şey, PVC'nin pahalı ahşap kereste ve alüminyuma göre daha ucuz bir alternatif olduğudur. Dayanıklılığı ve uygun maliyetli bir seçenek olması nedeniyle popüler bir malzemedir. PVC ve PVCU olarak da bilinir.


Şaşırtıcı güç, çok yönlülük ve düşük bakım, klor atomlarına bağlı vinil polimer kullanılarak üretilmesinden gelir, böylece pencere çerçeveleri aslında plastik değildir ve çelikle iyi çalışabilir. Bu, ev sahiplerinin sürekli yüksek maliyetleri olmayacağı anlamına gelir.


Şu anda, tüm PVC pencereleri ve kapıları, Bina yönetmeliklerine uymak için enerji derecelendirmesine sahip olmalıdır ve çekici renkler ve ahşap damarlı ahşap efektli kaplamalar seçenekleri mevcuttur.


Enerji sınıfı PVC pencereler termal olarak son derece verimli olduğundan, enerji verimliliği arıyorsanız, PVC mükemmel bir seçimdir. İmalatta kullanılan malzeme cinsine bağlı olarak çok düşük ısı iletkenliğine sahiptirler. Bu, diğer bazı yapı malzemelerinde olduğu gibi ısının kaçışını kolayca durdurur.


Tüm yüksek kaliteli PVC ürünlerinin ana avantajı, asla boyamaya ihtiyaç duymamalarıdır, ayrıca gerçekten ihtiyaç duydukları tek bakım, birkaç yılda bir nemli bir bezle silmektir.